Wanderlust

Wanderlust betekent letterlijk het verlangen om al reizend de wereld te ontdekken. In de lente en zomer van 2016 liet ik mij door dit verlangen leiden om het gelijknamige filosofische programma voor Canvas te maken. Ik reisde de wereld rond om met denkers, kunstenaars en wetenschappers over de grote levensvragen te praten. Voor het eerste seizoen ging ik op bezoek bij Roger Scruton, Alexander Stoddart, Connie Palmen, Laurence Freeman, Raymond Tallis, Anisa Mehdi, Krzysztof Zanussi, Lieve Joris en Lydia Chagoll.

Het programma werd lovend onthaald, zowel door kijkers als critici. 

De Volkskrant: 'Wanderlust is een fraaie, verstilde serie die bewijst dat je niet om de grote levensvragen heen hoeft te lopen. Gescinska is in Wanderlust niet de tweede spits die niets liever wil dan scoren. Eerder de stille kracht die de bal verovert en inlevert bij de spelverdeler, de ster van die ene speelhelft op zondagavond: de gast'

De Standaard: 'Een zegen voor zondagavonden.'

De Morgen: 'Slow TV waarin Gescinska met een voor tv-makers onkarakteristieke nederigheid gaat luisteren naar filosofen, kunstenaars, schrijvers en wetenschappers.

Cutting Edge: 'Het programma wisselt diepe gesprekken af met luchtige momenten en mooie beelden. Je krijgt een interessant inzicht in de visie van iemand die constant nadenkt over het leven. Ook de interessante vraagstellingen van Alicja geven een diepere laag aan het programma.' 

Voor het tweede seizoen ging ik in gesprek met Youssou N'Dour, Marcel Möring, Theodore Dalrymple, Nelofer Pazira, Lode Van Hecke, Renata Salecl, Raoul Servais, Sara Maitland, Masaaki Suzuki en Lesley Hazleton.


EERSTE SEIZOEN (2016)

Roger Scruton

Alexander Stoddart

Connie Palmen

Raymond Tallis

Laurence Freeman

Anisa Mehdi

Krzysztof Zanussi

Lieve Joris

Lydia Chagoll


TWEEDE SEIZOEN (2017)

Trailer

Youssou N'Dour

Marcel Möring

Theodore Dalrymple

Nelofer Pazira

Lode Van Hecke

Renata Salecl

Raoul Servais

Masaaki Suzuki

Sara Maitland

Lesley Hazleton