Opinies

De voorbije jaren heb ik voor verschillende kranten en tijdschriften in Nederland en Belgiƫ opiniestukken, recensies en interviews geschreven, waaronder De Standaard, De Morgen, Trouw, De Groene Amsterdammer en Filosofie Magazine. Sinds 2012 ben ik ook lid van het Filosofisch Elftal van Trouw: daarvoor ga ik enkele malen per jaar met een andere denker in gesprek over een actuele maatschappelijke kwestie. Hieronder vindt u een overzicht van vaste rubrieken die ik de voorbije jaren ingevuld heb of die nog lopen.

The Brussels Times
Voor The Brussels Times schrijf ik iedere twee maanden een column. De thema's lopen uiteen en ook de vorm is verschillend, variĆ«rend van een korter opiniestuk tot een beschouwender essay. Hier kan u alle stukken terugvinden: http://www.brusselstimes.com/component/k2/author/164-alicjagescinska


Filosofie Magazine

Voor Filosofie Magazine maak ik deel uit van een driekoppig panel, waaraan elke maand een stelling wordt voorgelegd. In een handvol zinnen bouw ik een minibetoog rond die stelling op.


Tertio
In het weekblad Tertio dook ik van midden 2013 tot midden 2016 afwisselend met enkele andere auteurs als gastcolumnist op.


Alicja in Letterenland (selectie)
Van april 2013 tot juni 2014 schreef ik een tweewekelijkse column voor de boekenbijlage van De Morgen. Daarin verbond ik een filosofische bespiegeling aan de boeken die ik op dat moment las. Hieronder vindt u een selectie van deze literair-filosofische columns.